Otrolige Spå-sköldpaddan Jocke

Jocke är en sympatisk gullig gullenos-sköldpadda som Df-Avisens reporter (alltså jag) träffade på en utlandsresa för ca 2 månader sen. Det var något underligt med paddan, den sa inte mycket och den såg liksom mystisk ut. Misstankar om att sköldpaddan besatt någon form av övernaturligt tänk började gro inom mig så jag gjorde ett vetenskapligt experiment tillsammans med Dr John Holmes som bodde i närområdet.  Experimentet gick till som följer. Jag höll fram en liten bit sjögräs, erbjöd Jocke den. Om han då valde att äta gräset direkt så var det ett ”JA” på den frågan vi ställde, om han väntade i mer än 5 sekunder så var det ett ”NEJ”. Nu kan Df-Avisen som första tidning i världen gå ut med spektakulära svar från denna otroliga sköldpadda.

Fråga: Kommer det bli en global uppvärmning så alla människor dör?
Jockes svar: JA.

Fråga:  Kommer kungen dö i en bilolycka inom 2 månader.
Jockes svar: JA.

Fråga: Kommer Df-avisen bli Sveriges mest lästa tidning?
Jockes svar: NEJ.  (Jag trodde inte Jocke uppfattade frågan så jag gjorde om den och då svarade han JA, och det är också det svaret som bör gälla)

Fråga:  Finns gud?
Jockes svar: NEJ.

Fråga: Är det OK med sex första dejten?
Jockes svar: NEJ.

Fråga. Vilken är den godaste maträtten, hamburgare eller pizza?
Jockes svar: NEJ.

Efter ett tag tror jag att Jocke tröttnade för han började svara NEJ på nästan alla frågor och han åt inget mer den dagen. Detta trodde Dr John Holmes berodde på att när man spår framtiden så är det väldigt påfrestande och man vill ”vila lite bara”. Nu är det alltså bevisat i alla fall att Jocke är en spå-sköldpadda som man kan lita på.

Av Claes-Conrad Bertilsåker