Fireball i Sverige?

Det handlar om en slags fotboll, men inte med vilken boll som helst. Nya sporten fireball som mångsysslaren Nafuffa Balou upptäckte hösten 2010 ökar nu i popularitet med stormsteg. Fireball går ut på att en speciell eldsäker boll dränks med bensin och andra ämnen för att brinna bra och sedan tänds den på. Matcherna spelas i 10 min i två halvlekar, eller ”så länge bollen brinner”, och går ut på att ena laget ska skjuta den brinnande bollen i motståndarlagets mål. ”Man får ta bollen med handen i fireball men det är inte många som gör det”, säger skaparen själv, alltså Nafuffa Balou till DF-avisen. Många fans, som verkligen brinner för denna sport, vill nu införa den i Sverige och har skapat en facebookgrupp som heter ”fireball sweden”. Det är oklart i nuläget om sporten kommer införas eftersom den kräver att hela gräsmattan byts ut mellan varje match. DF-avisen har sökt en massa personer för en kommentar, utan resultat.
Bild t h. Fireballspelare som kämpar om den brinnande bollen.
Av Claes-Conrad Bertilsåker